4

Museumpark Archeon

Archeon, de wereld van de geschiedenis! In Archeon beleef je drie periodes uit het verleden van Nederland: de prehistorie (8800 voor Chr. - 12 na Chr.), de Romeinse tijd (12 na Chr. - 406 na Chr.) en de middeleeuwen (400 na Chr. - 1350 na Chr.)

De 43 gebouwen die het park telt (boerderijen, hutten, herberg, tempel, klooster, ambacht woningen) zijn gereconstrueerd aan de hand van archeologische opgravingen en vondsten. Deze gebouwen hebben dus ooit echt in Nederland gestaan. Archeotolken bewonen de reconstructies en laten het verleden op een wel zeer authentieke wijze herleven.

Prehistorie
Ga mee op reis: héél ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maak je kennis met de jager en ontdek je hoe zij leefden. In de mooie mesohut zie je hoe men vroeger woonde. Daarna ga je door naar de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd.

Romeinse tijd
Bezoek onze Romeinse stad Trajectum ad Rhenum met de indrukwekkende openbare gebouwen als: het badhuis, de herberg en de tempel van Nehalennia. Ook kun je meedoen aan vele activiteiten zoals: exerceren, Romeinse massage, een fibula maken of de kruidenspeurtocht.

Middeleeuwen
In het middeleeuwse stadje Gravendam leef je in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en kun je de houtbewerker, de bakker of de smid bezoeken. Ook kun je aan de slag met een vilten armbandje, zwaardvechten of boogschieten. Tot besluit kan iedereen nog even ravotten in de speeltuin of het doolhof.

Romeins Museum
Tijdens de introductiefilm word je meegenomen op een reis door de geschiedenis van ons land. Ga daarna als echte archeoloog te werk op de verschillende laboratoriumtafels. Onderzoek echt archeologisch aardewerk en raak skeletmateriaal van dieren aan. Veel Romeinse vondsten uit Alphen aan den Rijn vertellen het verhaal van de soldaten, maar ook van de lokale bewoners. Ontdek hoe de Romeinen schreven (en probeer het zelf), kijk wat voor wapens ze droegen en waar ze mee betaalden.

Zwammerdam Restauratiewerf
Na 40 jaar de restauratie van de Rijks Maritieme Erfgoed Collectie Romeinse Zwammerdamschepen. Het eerste schip dat weer in elkaar zal worden gezet is de Zwammerdam 2, een vrachtschip van 22 meter lang. De werkzaamheden zullen ruim een jaar duren en zullen worden uitgevoerd in de Romeinse Restauratiewerf Archeon. In de restauratiewerf is ook een mooie tentoonstelling over de Zwammerdamschepen, de Romeinse limes en de restauratie.

Openingstijden:
Voor de actuele openingstijden kijk op www.archeon.nl

Bezoekadres:
Archeonlaan 1
2408 ZB ALPHEN AAN DEN RIJN

Postadres:

Postbus 600
2400 AP ALPHEN AAN DEN RIJN

Tel: 0172 44 77 44
E-mail: info@archeon.nl

 


Reviews:

Familie Smit 24-05-2017
Archeon is heel leerzaam themapark. De mensen vertellen met heel veel enthousiasme over de 3 tijdsperiodes. De geschiedenis uit de boeken op school komt echt tot leven! Wij hebben ons de hele dag heel goed vermaakt, Archeon is zeker de moeite waard om nog eens te bezoeken!

Sfeer Begeleiding
Prijs/kwaliteit Programma


Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Naam vriend(in):
E-mail adres vriend(in):
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Bericht:
 
 
Vraag prijs bij Museumpark Archeon aan:
(alle velden zijn verplicht)
Naam:
E-mail adres:
Groepsgrootte:
Datum:
Bericht:
 
 

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen