Mondriaanhuis

Weinig mensen weten dat Piet Mondriaan (1872-1944) aan het begin van zijn carrière vooral realistische landschappen en portretten schilderde. Een video-installatie, geheel in Mondriaans stijl met verschillende vlakken, laat zien hoe zijn kunst zich ontwikkelde door de tijd heen. Let ook op de muziek die je hoort: de stijlen passen bij de tijd waarin Mondriaan leefde.

Hier werkte Mondriaan 
Loop verder naar het nagebouwde Parijse atelier van Mondriaan, waar hij in de jaren twintig veel van zijn bekende werken maakte. Alles in deze kamer is perfect geordend, helemaal volgens het gedachtegoed van De Stijl: de meubels staan kaarsrecht en ook de bekende kleuren en vlakken komen terug. Zie je daar Mondriaan zelf nu aan een tafeltje zitten? In de ruimte New York neem je een kijkje in de gedachten van Mondriaan. Neem plaats bij de 3D-kubus en volg de kleuren, patronen en lichten om je heen die leiden tot Mondriaans meesterwerk: de Victory Boogie Woogie, die hij maakte in New York. 

Doe het zelf 
Heeft Mondriaan je geïnspireerd? In het Doe-het-zelf-atelier ga je zelf aan de slag. Volg een van de opdrachten of bedenk zelf een kunstwerk. In het atelier worden regelmatig workshops gehouden en voor de kleinsten is er een Legowand van vijf meter lang en een zogeheten Sensorgan. Beweeg met je handen over de vlakken van dit interactieve lichtinstrument en zie wat er gebeurt! 

Mondriaanhuis voor kinderen 
Naast het Doe-het-zelf-atelier is er voor de kids ook een spannende speurtocht. In het hele Mondriaanhuis zijn puzzelstukken verstopt. Kun jij ze allemaal vinden? Iedere eerste en derde zondag van de maand is er een leuke workshop met kunst of muziek. Bekijk alle kinderactiviteiten.


Reviews:

Voor dit bedrijf zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Naam vriend(in):
E-mail adres vriend(in):
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Bericht:
 
 
Vraag prijs bij Mondriaanhuis aan:
(alle velden zijn verplicht)
Naam:
E-mail adres:
Groepsgrootte:
Datum:
Bericht:
 
 

Openingstijden:

Maandag: gesloten
Dinsdag: 11:00 uur tot 17:00 uur.
Woensdag: 11:00 uur tot 17:00 uur.
Donderdag: 11:00 uur tot 17:00 uur.
Vrijdag: 11:00 uur tot 17:00 uur.
Zaterdag: 11:00 uur tot 17:00 uur.
Zondag: 11:00 uur tot 17:00 uur.

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen