Mineralogisch Museum

'Diamonds are a girls' best friend', toch? Geniet van alles wat schittert in het Mineralogisch Museum in Grou. Mineralogisch Museum in Grou leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Vele vitrines zijn gevuld met mineralen met prachtige kleuren en vormen. Bergkristal, amethist, pyriet, zwavel, woestijnrozen, noem maar op. Natuurlijk zijn er ook echte edelstenen zoals diamanten en robijnen. En ook fluorescerende mineralen.

Enkele andere thema’s in het museum: versteend hout, dendrieten, geodes, meteorieten, zwerfstenen. De veertig vitrines op de begane grond belichten evenveel thema’s. In elke vitrine geeft een korte tekst uitleg over het moois dat te zien is. Bijvoorbeeld over de kleur of de vorm. Hoe is het ontstaan? Waar wordt het voor gebruikt?

In ons winkeltje is een ruime sortering aanwezig van zowel ruwe mineralen als bewerkte mineralen en sieraden.. Groepen, personeelsuitjes, kinderfeestjes...

De expositie over zwerfstenen is vernieuwd en uitgebreid. Op de museumzolder is een uitgebreid overzicht van gesteenten die tijdens één van de ijstijden door het ijs uit Scandinavië naar Nederland gebracht zijn. De gesteenten zijn gerangschikt naar hun herkomstgebied. De gesteenten hebben een lange reis naar ons land achter de rug – een fenomeen op zichzelf! Maar daarnaast vertellen deze gesteenten spannende verhalen over de ontstaansgeschiedenis van de herkomstgebieden. Zij vertellen verhalen over perioden met gebergtevorming waardoor aanwezige gesteenten onder invloed van de druk en temperatuur langzaam veranderden in gesteenten als gneis en kwartsiet. Zij vertellen verhalen over heet magma dat diep in de aarde ontstond en in de aardkorst stolde tot gesteenten als graniet en gabbro. Zij vertellen verhalen over hevige vulkaanuitbarstingen: kolkende lava die uitstroomde over het aardoppervlak en aswolken die kilometers ver de lucht in geschoten werden. We nodigen je uit om met deze gesteenten op reis te gaan. Terug naar een ver verleden waarin Scandinavië op de kaart gezet werd. Terug naar de tijd waarin het landijs Nederland bedekte en de Scandinavische gesteenten hun reis naar Nederland maakten.


Reviews:

Voor dit bedrijf zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Naam vriend(in):
E-mail adres vriend(in):
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Bericht:
 
 
Vraag prijs bij Mineralogisch Museum aan:
(alle velden zijn verplicht)
Naam:
E-mail adres:
Groepsgrootte:
Datum:
Bericht:
 
 

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen