Mevrouw Beukenoot Percussieworkshops

Samen ritmische muziek maken op Afro-Cubaanse handtrommels als conga's en djembé's en vele kleinere maar wel professionele percussie-instrumenten. Dat swingt als een trein!

Hoe gaat het in z'n werk
Omdat de verschillende partijtjes tamelijk eenvoudig te spelen zijn, klinkt er al binnen een half uurtje de basis van een Afrikaans orkest. De trommels vormen het hart van het orkest, maar de kleinere instrumenten zorgen ervoor dat het echte muziek wordt. Het geheel is letterlijk veel meer dan de som der delen. En na enige finetuning begint de boel letterlijk te swingen en ervaart iedereen de hartverwarmende ´groove´. Het is een lichte, luchtige workshop vol humor, maar vergt wel degelijk inzet en concentratie van de deelnemers. Het sleutelwoord is teambuilding: net zoals een team niet zomaar vanzelf ontstaat, bouwen we samen het orkest op, en wel tot grote, swingende hoogte. Aan het eind klinkt ook nog een prachtig Cubaans lied, mét bijbehorende muziek.

De deelnemers verlaten na de workshop de zaal met een sterk geslaagd gevoel, een gevoel ook van trots op het neerzetten van een onverwachte prestatie. En ze hebben elkaar eens van een geheel andere kant leren kennen.

Aantal deelnemers
Van minimaal tien deelnemers tot maximaal 2000 deelnemers en alles wat daartussenin zit.

Wie geeft de workshop
Mijn naam is Anneke Boogaard en ik ben sinds 1983 percussioniste, percussie-lerares en deskundig op het gebied van wereldmuziek. Verder ben ik secretaresse geweest, heb gewerkt als journalist, had vijf koren voor wereldmuziek, maakte deel uit van de zang- en percussieband Les Bouches en heb jaren in het onderwijs gewerkt. Mijn bedrijf, en dat heet dus Mevrouw Beukenoot (maar ik luister zelf ook graag naar die naam...), bestaat sinds 1995. Ik heb inmiddels zeer, zeer veel ervaring in het leiden van deze workshop. Ik was een van de allereersten in Nederland die deze vorm van teambuilding bedacht en ook realiseerde.

Hoe is deze workshop in te zetten
- Als een bijzondere en uitdagende start of afsluiting van een studiedag, congres, of conferentie
- De kick-off van een nieuw leertraject of van de implementatie van een nieuw systeem of ander project
- Om de after-lunch dip op te vangen tijdens een seminar
- Pure teambuilding voor een afdeling die wel wat opfrissing kan gebruiken
- Optreden! Voor de rest van het bedrijf, voor collega's, familieleden of relaties
- Als energizer halverwege een zware vergadering
- Gewoon puur voor de lol
- De viering van een lustrum van een vereniging
- Als afscheidscadeautje voor een vertrekkende collega
- Om een groot familiefeest luister bij te zetten

Praktisch
Ik kom naar u toe, naar uw bedrijf of naar de door u gehuurde locatie. Daar richten we de zaal in met alle instrumenten die ik meebreng en we kunnen starten.

Tijdsduur
Afhankelijk van groepsgrootte en ruimte in het programma. Doorgaans duurt een workshop een uur, vijf kwartier of anderhalf uur. Het voordeel van anderhalf uur is dat iedereen even op de trommels kan spelen.

Je eigen CD, het summum van teambuilding
Dankzij een mobiele professionele opnamestudio (inclusief een ervaren geluidstechnicus) maakt uw groep gedurende één dagdeel een eigen CD. De inspanning van u en uw collega´s en mijn bezielende begeleiding vormen de ingrediënten voor een uniek aandenken.


Reviews:

Voor dit bedrijf zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Naam vriend(in):
E-mail adres vriend(in):
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Bericht:
 
 
Vraag prijs bij Mevrouw Beukenoot Percussieworkshops aan:
(alle velden zijn verplicht)
Naam:
E-mail adres:
Groepsgrootte:
Datum:
Bericht:
 
 

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen