Madurodam

Je dagje uit Den Haag is niet compleet zonder een bezoek te hebben gebracht aan Madurodam. Alle typisch Hollandse kenmerken en gebouwen kan je er bewonderen in miniatuur. Het park is het hele jaar door geopend en soms zelfs tot in de avonduren.

Het gezellige stadje Madurodam is gebouwd in Den Haag. Alles was Nederland typeert kun je hier vinden, natuurlijk niet in het originele formaat, maar 25 maal verkleind. Madurodam is dus een ministad die een goed beeld geeft van Nederland. De stad is al in 1952 opgericht, eigenlijk als oorlogsmonument om de gesneuvelde George Maduro te herdenken. Inmiddels is het themapark uitgegroeid tot één van Nederlands grootste trekpleisters. Niet alleen Nederlanders, ook veel buitenlandse toeristen komen hier een kijkje nemen. De afgelopen jaren is het park steeds verder uitgebreid. Alle highlights van het land zijn er nagebouwd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het paleis op de Dam, luchthaven Schiphol, en de beroemde Dom van Utrecht. Tot in de kleinste details zijn de bouwwerken nagebouwd, een bijzonder gezicht en vooral voor de kleintjes erg leuk. Maar ook voor oudere kinderen is Madurodam een leuke ervaring, er is van alles te zien en te beleven en 's avonds worden er regelmatig licht en lasershows gegeven. Je kunt verschillende routes lopen. Wil je bijvoorbeeld veel water zien, kies dan voor de route die je langs havens en boten leidt. Wanneer je vooral geïnteresseerd bent in architectuur, loop je langs de mooiste bouwwerken van het land. Er wordt duidelijk vermeld welk gebouw het is en in welke stad je het echte gebouw kunt zien.


Reviews:

Voor dit bedrijf zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Naam vriend(in):
E-mail adres vriend(in):
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Bericht:
 
 
Vraag prijs bij Madurodam aan:
(alle velden zijn verplicht)
Naam:
E-mail adres:
Groepsgrootte:
Datum:
Bericht:
 
 

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen