Legio Museum

Wist je dat het eerste LEGO uit de jaren dertig stamt en bestond uit houten eendjes, treintjes en vrachtwagens? Legosteentjes zoals we die nu kennen, kwamen pas in 1958. In het LEGiO-museum kom je alles te weten over het speelgoed waar elk kind wel mee opgroeit. En natuurlijk mag je ook zelf aan de slag. Het museum heeft heel veel lego- en duplotafels!

Het eerste wat opvalt als je het LEGiO-museum binnenstapt, is de enorme speelstad gebouwd met duizenden legosteentjes. Je ziet het stadhuis van Groningen, de Martinitoren, een trein die over de rails langs het treinstation van Zuidhorn en Groningen zoeft. En er zijn windmolens die op volle toeren draaien! In diverse vitrinekasten zie je hoe de bouwsteentjes door de jaren heen veranderd zijn. Zo bleven legosteentjes vóór 1958 lang niet zo stevig aan elkaar zitten als nu en werden in 1961 de rubberen legowieltjes uitgevonden. 

Torens bouwen 
Heb je genoeg ideeën opgedaan? Schuif dan gezellig aan bij één van de legotafels die je vlak naast de ingang kunt vinden. Samen bouw je de mooiste torens en huizen. Het enthousiasme van de kinderen werkt zo aanstekelijk dat ouders ook lekker meebouwen. 

Mini-bioscoop 
In het LEGiO-museum is ook een mini-bioscoop waar een film draait die vertelt over alle ontwikkelingen van legospeelgoed. Van het houten speelgoed tot de soorten LEGO van nu zoals Duplo, LEGO-Friends, LEGO-Technic en LEGO-Star Wars. Vooral leuk voor ouders, want de kinderen zijn echt niet bij de legotafels weg te slaan. Ook organiseert het museum regelmatig wisselexposities met verschillende legothema's. 

Playstation legospel 
Wil je toch even een bouwpauze inlassen, neem dan een duik in de ballenbak of speel een legospelletje op de Playstation. Van al dat spelen krijg je natuurlijk trek! In het bijbehorende restaurant is koffie, thee, fris en wat lekkers te bestellen. De droom van elk kind: spelen in een legostad! in Grootegast leent zich ook goed voor een familiedag en kinderfeestje (vanaf € 9,00 p.p.). Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.


Reviews:

Voor dit bedrijf zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Naam vriend(in):
E-mail adres vriend(in):
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Bericht:
 
 
Vraag prijs bij Legio Museum aan:
(alle velden zijn verplicht)
Naam:
E-mail adres:
Groepsgrootte:
Datum:
Bericht:
 
 

Openingstijden:

Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Woensdag: 13:00 uur tot 17:00 uur.
Donderdag: gesloten
Vrijdag: 13:00 uur tot 17:00 uur.
Zaterdag: 10:00 uur tot 17:00 uur.
Zondag: 10:00 uur tot 17:00 uur.

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen