DierenPark Amersfoort

Oog in oog met witte tijgers, midden op de dag sluipen door een nachtelijke jungle en klimmen en klauteren in de speeltuinen. In DierenPark Amersfoort kan een dag vol spannende dieren en avontuur beleefd worden.

DierenPark Amersfoort is onderverdeeld in verschillende thema's. Het themagebied De Sahara is een grote woestijn in het klein. Een landschap met zand, rotsen, niveauverschillen en een heuse oase. In de Sahara van DierenPark Amersfoort vindt men vaalwitte algazellen en struisvogels. In het spannende themagebied De Nacht waant men zich in een donker tropisch regenwoud. Een groot aantal dieren slaapt overdag en komt 's nacht tot leven. Om de bezoeker toch de kans te geven deze nachtbrakers te bewonderen, heeft DierenPark Amersfoort het dag- en nachtritme omgedraaid. Met behulp van een infraroodcamera kunnen de nachtdieren uit verschillende werelddelen bekeken worden. De savanne in het dierenpark is net echte Afrikaanse savanne met grasgebieden en hier en daar wat groepjes bomen. Dit is het leefgebied van de giraffen, elandantilopen en parelhoenders. Verder heeft DierenPark Amersfoort ook nog de vijvers van de Japanse tuin waar koikarpers in rondzwemmen. De Stad der Oudheid biedt onderdak aan dieren uit het oude Midden-Oosten, de mantelbavianen op het apeneiland en de kaalkopibissen rondom de tempel van Luxor.Bij de Vogellaan vliegen pagegaaien, uilen en reigerachtigen rond. Neven- en nichtenland is geheel ingericht voor de aapachtigen. Tot slot zijn bruine beren en otters te bewonderen op het Berenplein.

Sinds kort is er ook een DinoBos aan het dierenpark toegevoegd. Hier kan een reis door te tijd gemaakt worden langs een pad met ruim 60 levensgrote dinosauriërs.


Reviews:

Voor dit bedrijf zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Naam vriend(in):
E-mail adres vriend(in):
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Bericht:
 
 
Vraag prijs bij DierenPark Amersfoort aan:
(alle velden zijn verplicht)
Naam:
E-mail adres:
Groepsgrootte:
Datum:
Bericht:
 
 

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen