Bataviawerf

De echte Batavia werd gebouwd in 1628. Het schip werd gebouwd voor de Verenigde Oostindische Compagnie. Het was een spiegelretourschip. Dat betekent dat het heen en weer ging varen tussen Nederland en Indië(dat is nu Indonesië).

Maar op de eerste reis is het schip al vergaan! Vlak voor de kust van Australië liep het op de rotsen. Daarna brak er ook nog muiterij uit! Maar een klein deel van de 341 opvarenden overleefden de reis.

Op de Bataviawerf in Lelystad is de Batavia nagebouwd. Dat was de droom van scheepsbouwmeester Willem Vos. In 1985 begon hij met de bouw. Hij deed er tien jaar over. Niemand wist precies hoe je zo'n schip moest bouwen. Maar het moest er zo echt mogelijk aan toe gaan. Alles aan het schip is met de hand gemaakt. Zelfs de kanonnen zijn nagemaakt. Je kan het allemaal komen bekijken op de Bataviawerf.

Kindermiddagen
Elke tweede woensdag van de maand is er op de Bataviawerf een speciale kindermiddag met extra veel en leuke activiteiten voor kinderen. Elke kindermiddag organiseren wij een andere leuke activiteit, zodat het elke keer weer een verrassing is als je komt!

We hebben veel verschillende activiteiten zoals schrijven met een veer, een knoopworkshop, schminken en spijkerslaan. Door middel van onze enthousiaste begeleiders hebben de kinderen zeker een bijzondere & leuke middag op een historische scheepswerf waarbij ze ook nog het een en ander leren!

Deelname aan de kindermiddagen is geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Er is altijd iets te doen op de Bataviawerf!

Zeehelden ticket
Kies voor het Zeehelden ticket als je ook het leven op de Batavia wilt ervaren! Een rondleiding door onze enthousiaste vrijwilligers over de werf en op de Batavia is hierbij inbegrepen. Een onvergetelijke belevenis.


Reviews:

Voor dit bedrijf zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Naam vriend(in):
E-mail adres vriend(in):
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Bericht:
 
 
Vraag prijs bij Bataviawerf aan:
(alle velden zijn verplicht)
Naam:
E-mail adres:
Groepsgrootte:
Datum:
Bericht:
 
 

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen