Ballonvaarderij De Hot Ballonvaarten

Het gehele jaar door kan gevaren worden. 's Winters overdag en 's zomers net na zonsopkomst of een paar uur voor zonsondergang. In geval van ongunstige weersomstandigheden wordt er uiteraard niet gevaren. De ballonvaart wordt dan in overleg verzet naar een andere datum.

Opstapplaatsen passagiersvaarten
Ballonvaarten worden gedaan vanuit regio Breda / Tilburg
Bij boekingen vanaf 4 of meer personen wordt op verzoek ook elders opgestegen. In elke provincie hebben wij meerdere opstapplaatsen. Bijvoorbeeld : Den Bosch, Rotterdam, Horst (Limburg), Veenendaal, Nijmegen, Deventer, Zwolle, Assen, Groningen, Joure en diverse andere plaatsen. Ook in België hebben we diverse opstijgplaatsen.
De opstapplaatsen zijn allemaal goed bereikbaar.

Voorbereiding en opstijging
Ballonvaren begint met een goede voorbereiding. De passagiers zijn hierbij al aanwezig. Mand, branders en ballon worden klaargemaakt. De ballon wordt volgeblazen met koude lucht en vervolgens wordt met de branders de lucht in de ballon verwarmd. De ballon komt omhoog en de mand overeind. De passagiers kunnen instappen en de ballon stijgt op. Familie, vrienden en kennissen kunnen de ballon met de eigen auto meevolgen, achter de ballonvolgwagen. De volgwagen heeft radiocontact met de ballon.

Vaart, landing en champagne
Vanuit de mand is het genieten van het uitzicht over het landschap, de bebouwing, rivieren enzovoorts. De ballon gaat met de wind mee. "Er zit geen stuur op". Tegen het einde van de ballonvaart wordt gezocht naar een geschikte landingsplaats. Na de landing wordt de ballon ingepakt. Daarna is het tijd voor champagne en 'het vaarbewijs'. Met de volgploeg kan worden teruggereden naar de opstijgplaats.

Het is niet koud boven en andere wetenswaardigheden!
De vaarhoogte varieert. In de regel wordt op een hoogt tussen 150 meter en 1000 meter gevaren. Koud is het niet.
In een luchtballon hebben mensen over het algemeen geen hoogtevrees. Het klinkt raar maar is absoluut waar.

Veiligheid & verzekering
Veiligheid staat absoluut voorop! Onze jarenlange kennis en ervaring vanaf begin jaren '80 staat hier borg voor. Alle ballonnen hebben een passagiers-inzittenden-verzekering.


Reviews:

Voor dit bedrijf zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Naam vriend(in):
E-mail adres vriend(in):
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Bericht:
 
 
Vraag prijs bij Ballonvaarderij De Hot Ballonvaarten aan:
(alle velden zijn verplicht)
Naam:
E-mail adres:
Groepsgrootte:
Datum:
Bericht:
 
 

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen