Bakkerijmuseum De Grenswachter

De bakker, we hebben er allemaal iets mee. Want wie is er nu niet dol op vers brood, heerlijke croissantjes of een lekker huisgemaakt stukje gebak? In het Kempisch bakkerijmuseum aandacht voor het ambachtelijke bakkersvak zoals het ooit ontstaan is vóór de ontwikkeling van de moderne technologie.

Gevestigd naast beltmolen de Grenswachter, daterend uit 1891, wordt hier ouderwets gebakken in een enorme, houtgestookte oven die een prominente plaats inneemt in de bakkerij. In deze bijzondere ambiance zorgen de bakkers voor heerlijk vers brood en staan zij altijd klaar voor het geven van de meest uiteenlopende workshops.

Bij dit museum kun je onder meer terecht voor het bakken van dé traditionele lekkernij van Brabant: het worstenbroodje, uiteraard ook weer gebakken in de houtoven. Je leert de fijne kneepjes van het vak en ga je naar huis met maar liefst 20 worstenbroodjes om je familie en vrienden mee te verrassen.

Naast het gewone, bescheiden worstenbroodje is er ook de ‘workshop XL – alleen voor echte mannen!’ Tijdens het bakken van je eigen super-worstenbrood kun je ook nog eens genieten van diverse heerlijke biersoorten. Wie durft?!

Nog te jong voor een biertje, maar wel enorm nieuwsgierig naar het bakkersvak?

Ook dan ben je hier aan het juiste adres! Het museum kent diverse educatieve projecten die speciaal zijn ontwikkeld voor scholen en waarbij kinderen alles leren over het bakkersvak of molens in Brabant. In december kun je terecht voor het bakken van heerlijke pepernoten en gedurende het jaar zijn er diverse superleuke bakdemonstraties te zien.

Na een bezoekje aan dit museum zal je beeld van de bakker voorgoed veranderd zijn! Vergeet trouwens niet om nog even binnen te stappen bij het super leuke nostalgische snoepwinkeltje en trakteer jezelf op iets lekkers.


Reviews:

Voor dit bedrijf zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Naam vriend(in):
E-mail adres vriend(in):
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Bericht:
 
 
Vraag prijs bij Bakkerijmuseum De Grenswachter aan:
(alle velden zijn verplicht)
Naam:
E-mail adres:
Groepsgrootte:
Datum:
Bericht:
 
 

Openingstijden:

Maandag: uur tot uur.
Dinsdag: uur tot uur.
Woensdag: 10:00 uur tot 16:00 uur.
Donderdag: uur tot uur.
Vrijdag: uur tot uur.
Zaterdag: 10:00 uur tot 16:00 uur.
Zondag: uur tot uur.

Van maandag t/m zaterdag beschikbaar voor reserveringen van workshops en bak-demonstraties.

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen