B-Event

Bij de Herders van Balloo is op zaterdag 12 en zondag 13 september het Wolfeest & HerdersFair. Dan staan de wol en het vlees van de schaapskudde centraal.

Tijdens het begrazen van het Balloërveld eten de schapen uitsluitend heide, kruiden en gras. Mede door de vele beweging van het dagelijks grazen op het Balloërveld geeft dit een bijzonder smakelijk vlees. Het Drents heidelamsvlees kan zich wat betreft smaak, structuur en kleur meten met wild. Het is een prachtig streekproduct. Een deel van het lamsvlees wordt door slager John van Broekhuizen verwerkt tot lamssalami en lamsham.
Kom proeven en ervaar het zelf!

Maak ook kennis met de bijzondere kwaliteiten van de wol van de Drentse heideschapen. In het Wolatelier bij de schaapskooi is een prachtige wolcollectie te zien. Van ruwe vachten tot luxe woontextiel en van truien tot kunstzinnige sieraden. Er zijn workshops en demonstraties vilten, spinnen, breien, weven. Kinderen kunnen ook de handen uit de mouwen steken en armbandjes maken of zeep een jasje van vilt geven.

Het Wolfeest & HerdersFair is een heerlijk dagje uit: lekker rondstruinen rondom de schaapskooi en inspiratie opdoen voor creatieve wolactiviteiten, proeven van het lamsvlees, genieten op een van de terrasjes omlijst door sfeervolle live muziek, workshops volgen. Een industriële kaardmachine en een sokkenbreimachine in werking zien. Maar ook volop originele producten, lekkernijen en gevarieerde woon- en lifestyleartikelen.


Reviews:

Voor dit bedrijf zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Naam vriend(in):
E-mail adres vriend(in):
Uw naam:
Uw e-mail adres:
Bericht:
 
 
Vraag prijs bij B-Event aan:
(alle velden zijn verplicht)
Naam:
E-mail adres:
Groepsgrootte:
Datum:
Bericht:
 
 

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen