Sky Ballonvaart

Beleef het wonder. Sinds 1984 is Sky Ballonvaarten gespecialiseerd in het verzorgen van ballonvaart-arrangementen voor bedrijven en consumenten. Jaarlijks brengt Sky Ballonvaarten ruim 5.000 passagiers in hogere sferen. 100% veiligheid en optimaal genot van de passagiers staan daarbij voorop. Het team van Sky Ballonvaarten neemt tijd voor je vragen en vertelt je met veel plezier meer over de wondere wereld van de ballonvaart.

Een ballonvaart is een bijzondere en onvergetelijke belevenis. Met het ontstaan van ballonvaren in het jaar 1783 is ballonvaren de oudste en meest romantische vorm van de luchtvaart. Als je een ballonvaart maakt, lijkt het alsof de tijd even stilstaat terwijl steden en landerijen langzaam onder je voorbij zweven. Er is geen turbulentie of beweging tijdens de ballonvaart omdat de ballon rustig voortdrijft op de wind. Ook voel je geen hoogtevrees, omdat de ballon los van de grond is en er daarmee geen referentie met de aarde is.

De voorbereidingen van de ballonvaart
Bij het opstijgveld maak je kennis met de ballonpiloot en het grondteam. De piloot vertelt je hoe je ballonavontuur zal verlopen en wat er van jou verwacht wordt. Geen zorgen, want jouw rol is niet veel meer dan je knieën buigen bij de landing en in de mand blijven tot de piloot zegt dat je uit mag stappen. Onze piloten zijn geselecteerd op hun sociale vaardigheid, ervaring en vakkundigheid. Je kunt dan ook 100% vertrouwen op je piloot.

Na de instructie van de piloot bouw je de ballon samen met het grondteam op. De ventilator vult de ballon met koude lucht. Je zult je verwonderen over de grootte van de ballon. Dan ontsteekt de piloot de branders om de koude lucht in de ballon op te warmen. Sierlijk en statig komt de enorme ballon overeind. Dan gebaart de piloot je om in te stappen en ben je nog maar enkele ogenblikken verwijderd van een prachtig avontuur.

De ballonvaart
Langzaam stijg je op vanaf het opstijgveld. Dit is een bijzonder moment, omdat het heel onwerkelijk aanvoelt. Toch gebeurt het echt; jij zit in een ballon. Je zwaait naar het grondteam en eventuele supporters die steeds kleiner worden. De piloot stuurt de ballon met de branders naar grotere hoogte. Van hoogtevrees zul je geen last hebben, omdat de ballon los van de grond is. Je kijkt rustig om je heen en al snel herken je de gebouwen, bossen en wegen op de grond. Misschien zie je zelfs je eigen huis of bedrijf. Onder ons ontdek je waarschijnlijk het grondteam dat ons op zicht en via radioverbinding met de volgauto volt. In ieder geval zul je gaan genieten van de surreële rust en het prachtige uitzicht.

Als de weersomstandigheden het toelaten, ben je minimaal een uur met de ballon onderweg. Om richting een landingsveld de ‘sturen’ maakt de piloot gebruik van de richting van de wind op verschillende hoogtes. Je zult je verbazen over het vakmanschap waarmee de piloot de ballon over bomen, sloten en huizen manoeuvreert. Na een uur genieten wordt de landing ingezet. Even goed vasthouden voor de landing en dan sta je weer veilig op de grond. Vast en zeker met een brede glimlach op je gezicht.

De landing en daarna
Al snel na de landing verschijnt de volgauto bij het landingsveld. Nadat de ballon is ingepakt, worden de champagneflessen ontkurkt en toosten we op een behouden vaart. Geheel volgens de eeuwenoude ballonvaart traditie word je vervolgens met champagne tot in de adelstand verheven. Vanaf dat moment mag jij Graaf of Gravin aan je naam toevoegen. Deze titel wordt vermeld op je persoonlijke herinneringscertificaat. Het totale programma duurt circa 3,5 uur. Volledig verzorgde ballonvaarten Sky Ballonvaarten verzorgt een compleet en gezellig programma want we willen dat jij met grote tevredenheid terugziet op je ballonvaart avontuur.
De ballonvaarten van Sky Ballonvaarten zijn inclusief:
• Een professionele en enthousiaste begeleiding;
• Een prachtige ballonvaart van gemiddeld 1 uur;
• Veilig vervoer terug naar de opstijglocatie;
• Complete passagiersverzekeringen;
• Je eigen ballonvaartcertificaat als blijvende herinnering;
• Traditioneel champagneritueel na de vaart;
• Verfrissing tijdens de ballonvaart;
• Vergunningen en licenties;
• Reservering- en administratie kosten;
• En een heleboel gezelligheid.

Prijzen:
- € 159,- per volwassenen (last minute ballonvaarten vanaf € 135,- p.p.)
- € 99,- per kind (geldig t/m 12 jaar, minimaal 1.20 meter)
- Ook privé-ballonvaarten voor groepen van 2 t/m 80 personen (prijzen op aanvraag)

Wees welkom aan boord…!

Reviews:

Margriet van Velzen 18-01-2018
Zwevend over de prachtige natuur van Brabant heb ik genoten van een geweldig uitje!! Leuke begeleiding, prima sfeer, met heerlijke soep en champagne aan het eind!! Hoewel ballonvaren prijzig is: een onvergetelijke ervaring!

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Vraag prijs bij Sky Ballonvaarten aan:
(alle velden zijn verplicht)

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen