Percussieworkshop

Een percussieworkshop vooral geschikt voor bedrijven, organisaties en instellingen (zowel profit als non-profit). Maar ook het luister bijzetten bij een familie-reünie is mogelijk, of als fantastische gezamenlijke activiteit (inclusief kinderen!) bij een verjaardagsfeest, een bruiloft of een 25-jarig huwelijksfeest, of het jaarfeest van de tennisvereniging.

Wanneer percussieworkshop?
U kunt de percussieworkshop inzetten als flitsende, actieve openingsact van uw seninar, conferentie of studiedag. Of als de start van een interactieve middag waarbij de deelnemers ná de workshop in kleinere groepjes uiteengaan om plannen te maken voor de toekomst. Vangt u meteen de afterlunch-dip op. Of om een geslaagde bijeenkomst op een prettige, interactieve manier af te sluiten door iets heel bijzonders, maar wel gezamenlijks neer te zetten. Of om de kick-off van een product of traject luister bij te zetten.

Waarom een percussieworkshop?
Deze workshop genereert bij de deelnemers een zeer geslaagd gevoel. Ze hebben samen iets gepresteerd wat ze van te voren nooit voor mogelijk hadden gehouden. Ze hebben hun 'samenwerkingsknop' gevonden én aan weten te zetten. Dus ook voor teambuilding is de percussieworkshop een prima instrument. Het Afrikaanse orkest fungeert als metafoor voor "samenwerking", en wel in zijn ultieme vorm. Niet langer zit iedereen op z'n eigen eilandje voor zichzelf te werken. Juist door samen actief voor de muziek te zorgen, scheppen we daardwerkelijk synergie.

De gang van zaken
Eigenlijk gaan we samen een goed geolied Afrikaans orkest laten klinken. Als u binnenkomt, staat er voor u een trommel klaar of een kleiner (maar wél professioneel) percussie-instrument. Iedereen bespeelt iets, niemand doet niets, zelfs bij hele grote groepen van 1000 personen of meer. U leert grondig hoe het instrument te hanteren en te bespelen en ook wat erop te spelen. Maar de essentie is natuurlijk het SAMENspelen. Ieder instrument heeft zijn eigen, tamelijk eenvoudige partijtje, maar zodra u deze ritmische patronen tegelijk met elkaar ten gehore brengt, gebeurt het: dáár is de muziek! Het swingt als een tierelier, het klinkt al meteen fantastisch en het wordt gedurende de workshop mooier en mooier: steeds gaan we een stapje verder. De trommels zorgen voor de basis, de hartslag. De overige secties zorgen ervoor dat geheel écht meer is dan de som der delen. Iedere secties is onontbeerlijk, iedere groep is essentieel voor het totaal. Iedereen is er getuige van hoe het orkest groeit en groeit, en beter en beter gaat klinken. Terloops en vanzelfsprekend borrelt er ook nog een Afrikaans lied op, en zo stomen we al doende op naar de apotheose.

Reviews:

Voor dit uitje zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Vraag prijs bij Mevrouw Beukenoot Percussieworkshops aan:
(alle velden zijn verplicht)

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen