Oorlogsmuseum Overloon

'Oorlog hoort in een museum', is het motto van Oorlogsmuseum Overloon. Het museum is een monument voor de Slag om Overloon, die in de herfst van 1944 woedde. Na Operatie Market Garden stuitten de bevrijders bij het Brabantse dorpje op flinke tegenstand. De Duitse bezetters hadden zich voor het dorp ingegraven om de opmars te stoppen. Op 12 oktober brak de hel los...

Er vlogen 40.000 granaten richting de Duitsers en Overloon werd totaal verwoest. In de bossen tussen Overloon en Venray kleurde het water van de Molenbeek rood van bloed. Honderden militairen lieten het leven in gevecht om de vrijheid. 

Te zien in het museum Oorlogsmuseum 
Overloon laat met de vaste tentoonstelling zien hoe het zover heeft kunnen komen, dat meer dan vijftig miljoen mensen stierven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is niet alleen aandacht voor de bevrijding en de Slag om Overloon, maar ook voor het 'gewone' leven tijdens de oorlog. Het verzet, de vervolging, maar ook D-Day en Operatie Market Garden: het verhaal van de oorlog ontwikkelt zich aan de hand van de 3rd Division. Dit Britse leger streed als enige mee in alle grote veldslagen en vocht tien maanden lang voor de bevrijding van Europa. 

Wat zou jij doen? 
In de permanente tentoonstelling Nederland in de Tweede Wereldoorlog nemen acht mensen je mee terug naar hun leven in de oorlog. Een leven vol verzet, verlies en soms 'gewoon' de dag proberen door te komen. Een leven vol moeilijke keuzes, elke dag weer. Wat zou jij doen? In de tentoonstelling komen bezoekers voor zware dilemma's te staan en kunnen ze zelf aangeven welke keuzes ze zouden maken. 

Oorlogsmuseum Overloon is gigantisch en heeft meer dan tweehonderd voer-, vaar-, en vliegtuigen. Daar ben je met een dag niet uitgekeken. En dat is maar goed ook, want dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, daar mag iedereen gerust vaker bij stilstaan. 

Sta stil bij de Tweede Wereldoorlog in Oorlogsmuseum Overloon in Overloon leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Reviews:

Voor dit uitje zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Vraag prijs bij Oorlogsmuseum Overloon aan:
(alle velden zijn verplicht)

Openingstijden:

Maandag: 10:00 uur tot 17:00 uur.
Dinsdag: 10:00 uur tot 17:00 uur.
Woensdag: 10:00 uur tot 17:00 uur.
Donderdag: 10:00 uur tot 17:00 uur.
Vrijdag: 10:00 uur tot 17:00 uur.
Zaterdag: 11:00 uur tot 17:00 uur.
Zondag: 11:00 uur tot 17:00 uur.

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen