Naturalis

Naturalis beheert een grote natuurhistorische collectie van 37 miljoen objecten. Deze collectie wordt gedeeltelijk in het museum getoond en bestaat onder meer uit dieren, planten, fossielen en stenen uit de hele wereld. Naturalis schenkt aandacht aan alle facetten van de natuur.

Giftige dieren. Durf jij?
In de tentoonstelling zie je kleurrijke giftige kikkers en grote giftige slangen. Topstuk van de tentoonstelling is Batman; de giftige koningscobra - de grootste gifslang en persoonlijk favoriet van Freek Vonk. Freek leert je via filmpjes alles over wat gif nuttig en belangrijk maakt. Wist je bijvoorbeeld dat gif ook voor medicijnen wordt gebruikt? En waar verstoppen slangen nou eigenlijk hun gif?

Extra leuk: kijk mee met een gif-demo of met de dierenverzorger die de giftige dieren uit de tentoonstelling elke dag voert. Spannend!

Giftige activiteiten
Tijdens de tentoonstelling zijn er allerlei activiteiten speciaal voor kinderen. Kruip in de huid van Freek en pak zijn koffer in voor een van zijn ontdekkingsreizen. Wat mag je absoluut niet vergeten voor een retourtje woestijn? In het lab help je met het maken van antigif, doe je net als Freek onderzoek met een microscoop en in de keuken kook je je eigen maaltijd met paddenstoelen. Wel oppassen dat je geen giftige zwammen in je soep gooit!

Reviews:

Voor dit uitje zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Vraag prijs bij Naturalis aan:
(alle velden zijn verplicht)

Openingstijden:

Maandag: 10:00 uur tot 17:00 uur.
Dinsdag: 10:00 uur tot 17:00 uur.
Woensdag: 10:00 uur tot 17:00 uur.
Donderdag: 10:00 uur tot 17:00 uur.
Vrijdag: 10:00 uur tot 17:00 uur.
Zaterdag: 10:00 uur tot 17:00 uur.
Zondag: 10:00 uur tot 17:00 uur.

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen