Mountainbike clinic

Wij bieden mountainbike trainingen voor beginners tot (ver)gevorderden. Bochten, schakelen, juiste balans, klim- en daaltechniek en het rijden van technische obstakels. Alles trekken wij uit de kast om jou de ultieme flow op de mountainbike te laten ervaren en dat natuurlijk onder begeleiding van de beste instructeurs. Bij ons ga je verder dan simpelweg een rondje achter de instructeur!

De fietsclinics die we organiseren zijn uitermate geschikt als bedrijfsevenement of bedrijfsuitje. Wat is er leuker dan met collega’s een sportieve uitdagende dag uit? Een fietstocht met professionele begeleiding door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en aansluitend een heerlijke lunch? Of teambuilding met een bekende Nederlandse fietser met barbeque in de zon? Daar praten mensen nog lang over na! De mogelijkheden zijn eindeloos en we plannen ook clinics buiten de genoemde datums om.

Niveau 1: MTB Fundamentals
Je hebt net je eerste mountainbike gekocht of je denkt er aan eentje aan te gaan schaffen. Je hebt weinig ervaring met het fietsen op onverhard terrein en hebt behoefte aan het leren van basistechnieken. Is het antwoord op de vragen ja, dan ben je een beginnend mountainbiker en gaat er een wereld voor je open in niveau 1!

De modules:
- Fietsafstelling & veiligheid
- Houding op de fiets
- Remmen
- Kijktechniek
- Bochten basis
- Schakelen

Niveau 2: Advanced MTB techniques
Je mountainbikes al een tijdje en bent regelmatig in het bos te vinden. Mogelijk ben je zelfs al een enkele keer in het buitenland wezen biken. Je hebt al eens een clinic gevolgd en hebt de basistechnieken van het mountainbiken scherp op je netvlies. Je hebt behoefte om met meer controle over de trails te vliegen en afdalingen te rijden. Is het antwoord op de vragen ja, dan ben je een gevorderd mountainbiker en kun je bij ons trainingen op niveau 2 volgen.

De modules:
- Herhaling “fundamentals”
- Bochten gevorderd
- Klimmen
- Afdalen
- Schakelen

Niveau 3: Bikepark and Gravity Riding
Je bent je mountainbike al behoorlijk de baas, je rijdt wekelijks mooie tochten en hebt een goede conditie. Ook heb je ervaring opgedaan in het buitenland en weet je hoe het is om op verschillende ondergronden te rijden. Is het antwoord op de vragen ja, dan ben je een mountainbike expert en scherp je jouw skills het beste aan met niveau 3 trainingen. Bij deze clinics wijken we uit naar Bikepark Winterberg zodat we aan gevorderde mountainbike-technieken kunnen werken.

Modules
- Afdalen
- Kombochten
- Jumps
- Drops
- Boomwortels
- Rockgardens
- North Shores

Reviews:

Voor dit uitje zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Vraag prijs bij ICYCLE clinics & events aan:
(alle velden zijn verplicht)

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen