Koken in een Dutch Oven

Wat vrouwen hebben met tasjes en schoenen, dat hebben mannen doorgaans met vuur stoken en koken. En lekker eten, daar houdt iedereen van. Bij Western koken staat een houtvuur centraal. Stoken en koken, daar draait het allemaal om. Dus als je niet mee wilt helpen met koken, mag je vuur stoken (en afwassen). Een leuke sfeervolle groepsactiviteit waarbij je aan het einde een lekkere maaltijd hebt overgehouden,… tenminste, als je je best doet. Koken zoals de cowboy’s dat op de prairie deden, je kunt het nu zelf ervaren.

Bind je paard aan een boom en laat je Colt 45 maar thuis; die heb je in deze buitenkeuken niet nodig. Na een korte introductie ga je per groepje zelf aan de slag met messen, snijplanken, Dutch Ovens, worteltjes, vlees, vis, aardappelen of tomaten, al naargelang je recept beschrijft. Overigens, onze Western recepten zijn een suggestie, wil jij liever geen knoflook, meer sambal, geen vlees, of juist extra kaas over je gerecht; de keuze is aan jou! Jullie Cowboy-kok zal jullie daar graag bij assisteren.

Wat mogen jullie bereiden in de Western keuken (en zelf op eten)?

American Biscuits
Baked Veggie Soup
Beef Stew, Dumping Cowboy Chicken,
Louisiana Gumbo,
Farmers Salade en Apple Crumble.
Optioneel, kunnen we ook Cavemanstyle Rib-Eye, Gamba’s of een T-bone steak met jullie bereiden.
En op speciaal verzoek bereiden jullie zelfs vers roomijs in een Dutch Oven (met behulp van een brandblusser)

Locatie: Je hoeft niet ver te rijden met je paard, als je daar geen zin in hebt. In Valkenswaard een prachtige nostalgische locatie waar we gebruik van kunnen maken. Maar we komen ook graag naar je toe*! Voorwaarde hiervoor is, dat er drinkwater en sanitair aanwezig is. Verder heeft onze Cowboykeuken geen overige faciliteiten nodig.

Tarieven
Tot 20 personen € 39,50 p.p.
Tussen 20 en 40 personen € 37,50 p.p.
Tussen 40 en 60 personen € 35,50 p.p.
vanaf 60 personen € 29,50 p.p
Het is mogelijk voor minder personen te reserveren, er geldt een minimum tarief van € 750,- voor onze westernkeuken
Let op: kosten zijn excl. drank en evt locatiekosten.
Betalingen kunnen per bank (vooraf) of contant op de dag zelf bij aanvang van de activiteit.
*reiskosten: € 0,70 per km, als we naar je toe moeten komen.

Hygiene en Millieu: We,… ehhhh, JULLIE werken volgens de geldende hygiëne code voor de horeca. Jullie mogen al het afval verantwoord scheiden en als je wilt dat wij voor disposable servies en bestek zorgen, is dat allemaal milieu vriendelijk en mag je je afwas verantwoord op het vuur of in de biobak gooien.

Evenementen

Haal je de Western Cowboykeuken naar je evenement? Wil je sfeervol Western koken op een kampvuur op je bruiloft, bij de opening van je openhaarden winkel, of als aankleding voor je avondconcert? Wil je niet zelf koken, maar wil je liever dat wij dat voor jouw gasten doen? Dan komen we met de Western keuken en enkele cowboy’s en –girls naar je toe.

Verzamel je lekker rond het kampvuur en geniet van de heerlijke gerechten.
Prijs: op aanvraag.
Capaciteit: 160 personen complete maaltijd, 500 personen hapjes.

Bij Western Cooking, zoals we dat in onze Cowboykeuken toepassen, staat de Dutch Oven centraal. Een Dutch Oven is een gietijzeren pan met een vlakke deksel en een opstaand randje. Je kunt de pan op het vuur zetten, maar er ook hete kooltjes op leggen. Op deze manier ontstaat bovenwarmte in de pan en kun je de Dutch Oven gebruiken om brood te bakken en kip te grillen. Dutch Ovens zijn rond 1800 ontstaan en in veel landen worden ze nog steeds vaak gebruikt. Op dit moment neemt de populariteit van Dutch Ovens in Nederland toe, veel mensen willen andere kooktechnieken toepassen dan het gebruik van de Barbecue. En een Dutch Oven is daar uitermate geschikt voor.

Reviews:

Voor dit uitje zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Vraag prijs bij Organisatiebureau De Rooie Sok aan:
(alle velden zijn verplicht)

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen