Kasteelwandeling Breda

Laat u meeslepen tijdens deze kasteelwandeling door de opmerkelijke geschiedenis van dit kasteel dat vroeger bewoond is door de Oranjes. De Heren van Breda, telgen uit het vorstenhuis Oranje-Nassau, hebben in dit kasteel gewoond, hofgehouden, gefeest en hun macht uitgeoefend.

In 1198 stond er op de plaats van het huidige kasteel al een burcht en vlakbij die burcht bevond zich het Hof of de Herberghe van Breda. Dit was een aanzienlijk huis, waar belangrijke verwanten, gasten en opperdienaren onderdak vonden. Er is in de loop der eeuwen aan dit Kasteel bijna voortdurend gesloopt en gebouwd.

De Kasteelwandeling van Breda
U komt op plekken waar voorheen mensen niet werden toegelaten. Zo bezoekt u diverse zalen en bijgebouwen van het kasteel. Bovendien krijgt u ook nog een rondleiding door het Huis van Brecht, het oudste stenen huis van Breda. Om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk dat u uw legitimatie bewijs meeneemt, bovendien zijn de rondleidingen alleen op bepaalde dagen te lopen, vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Deze activiteit is alleen te boeken in combinatie met andere activiteiten.

De kasteelwandeling is inclusief
- Professionele gids
- Bezoek aan het Kasteel van Breda

Reviews:

Voor dit uitje zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Vraag prijs bij BredaseUitjes.nl aan:
(alle velden zijn verplicht)

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen