Dolhuys: Museum van de Geest

Dit museum is allesbehalve mainstream! Je staat in een ruimte vol kasten van psychiatrische cliënten. Zodra je er een opentrekt en de spulletjes bewondert, begint de eigenaar te praten. Zoals Pieter, die dacht dat hij Gandhi was. Een kastdeur verder vertelt Veysel over zijn waanbeelden: iedereen zou hem zien als terrorist. Door het hele museum maak je kennis met dit soort verhalen.

Kunst van outsiders Vincent van Gogh hoopte dat schilderen hem zou bevrijden van zijn geestelijke ziekte. In Het Dolhuys ontdek je zijn verhaal en bewonder je kunst van andere 'outsiders'; mensen met een beperking. Verwonder je over de Trolleybussen van Willem de Genk en bekijk in een grote expositieruimte kunstzinnige foto's en andere werken van creatievelingen.

Doe normaal! Maar hoe? Ga vervolgens zelf de uitdaging aan en test hoe 'normaal' je bent. Hoe werken jouw hersenhelften samen en hoe goed kun je je concentreren? De uitslagen mag je misschien met een korrel zout nemen, maar het zet je wel aan het denken. Want wie bepaalt eigenlijk wat normaal is?

Tip: neem ook zeker een kijkje in de Regentenkamer van het Dolhuys, een van de drie overgebleven achttiende-eeuwse Regentenkamers in Nederland. Het Dolhuys: een waanzinnig museum in Haarlem leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Reviews:

Voor dit uitje zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Vraag prijs bij Het Dolhuys aan:
(alle velden zijn verplicht)

Openingstijden:

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10:00 uur tot 17:00 uur.
Woensdag: 10:00 uur tot 17:00 uur.
Donderdag: 10:00 uur tot 21:00 uur.
Vrijdag: 10:00 uur tot 16:30 uur.
Zaterdag: 12:00 uur tot 17:00 uur.
Zondag: 12:00 uur tot 17:00 uur.

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen