Dierenrijk Europa

Dierenrijk is 365 dagen per jaar geopend! Bezoek ook de voederpresentaties. Als de verzorgers de dieren hun maaltijd geven, kun je van alles aan ze vragen. Wat voor voedsel krijgen de dieren? Houden ze ook van een lekkere snack tussendoor? En terwijl de verzorgers je antwoord geven, kun je de dieren extra goed zien. Ook is er een rondleiding op zondag door vrijwillige gidsen.

In Dierenrijk kun je de dieren van dichtbij ontmoeten omdat bij veel verblijven hekwerk is vervangen, voor een vrij uitzicht. Tijdens verschillende presentaties kun je dieren van nòg dichterbij ontmoeten. Bezoek bijvoorbeeld de presentatie van de verzorging van de Aziatische olifanten.

Vogelrijk, de grootste volière van Europa

In Dierenrijk kun je niet alleen zelf lekker beesten tussen de dieren, maar scheren de vogels sinds deze zomer ook nog eens letterlijk over je hoofd! In het nieuwe Vogelrijk, de grootste volière van Europa, leven meer dan honderd vogels waaronder brandganzen, goliath reigers, Europese zeearenden, zwarte ooievaars en jufferkraanvogels. Ook het in Nederland bekende pelikanentrio Groenerick, Blauwerick en Roderick leeft hier! Maak een wandeling door Vogelrijk en kom alles te weten over deze grappige en interessante vogels.

Klimmen met de geiten
Een Zwitserse heuvel met prachtige Alpenhut is het decor waar de berggeit z�n kunstjes laat zien. Maar je kunt je hier ook uitleven. Speciaal voor jou is er een klimgripattractie die je laat ervaren hoe het is om in de bergen te leven. De bekende Zwitserse koeienbellen ontbreken natuurlijk niet.

Kinderboerderij
Op de kinderboerderij wonen de leukste boerderijdieren! De dieren kunnen door jong en oud van dichtbij worden bekeken, geaaid en geknuffeld. Op het speciaal afgezette dierenplein hebben de boerderijdieren alle vrijheid om te bewegen. De kinderboerderij ligt naast de grote speeltuin voorin in het park.

Filmzaal

Ook bij minder weer is er voldoende te zien en te beleven in Dierenrijk. Zo kun je lekker de beest uithangen in de binnenspeeltuin, kijken hoe het leven in de Brabantse Beek er aan toe gaat en kathaaien en roggen zien in de overdekte Roggentank. Maar, de meeste dieren schuwen een buitje niet en zijn ook prima zichtbaar in hun verblijf. Bovendien beschikt deze vrolijke dierentuin over een filmzaal. Hier kun je allerlei films kijken over dieren en natuur, maar ook afleveringen van de reallife-serie �Komt een aap bij de dokter� waarin de dierenartsen van Dierenrijk en Safaripark Beekse Bergen worden gevolgd. De dvd van de serie is ook te koop in de souvenirshop.

Rondleiding

Op alle zondagen kun je samen met een gids van Vrienden Dierenrijk een begeleide wandeling maken door het park. Zo�n gids weet veel beestachtig leuke weetjes over onder meer beren, tijgers, vogels, olifanten en zeehonden. Zo wordt een dagje Dierenrijk niet alleen nog leuker, maar ook een stuk leerzamer. Na de wandeling langs de dieren in het park kun je ook zelfstandig nog eens een ronde maken langs je favorieten of koffie, thee of limonade drinken bij een van de horecapunten. Aan een wandeling met een gids kun je deelnemen d.m.v. een vrijwillige bijdrage. Dit geld is bestemd voor de goede doelen die Vrienden Dierenrijk ondersteunt. Van tevoren aanmelden is niet verplicht. De rondleiding start om 12.30 uur vóór de ingang van Pico�s Speelpaleis.

Reviews:

Voor dit uitje zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Vraag prijs bij aan:
(alle velden zijn verplicht)

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen