De dorst van Maastricht

In samenwerking met VVV-Maastricht bieden wij u een 2-tal arrangementen aan die bestaan uit een wandeling o.l.v. een VVV-gids in combinatie met een bezoek en proeverij bij brouwerij de Keyzer. Nieuw is een bezoek aan de brouwerswoning met koffie en heerlijke Maastrichtse bonbons

ARRANGEMENT “DE DORST VAN MAASTRICHT”

Dit programma begint met een stadswandeling door het oude centrum van Maastricht waarbij de VVV-gids verhalen en anekdotes vertelt over de dorst van de Maastrichtenaren vanaf de Middeleeuwen tot heden.
Over de dorst naar water, dat nog tot in de 20ste eeuw vervuild kon zijn en dodelijke ziektes als cholera kon veroorzaken, maar vooral natuurlijk over de dorst naar wijn en bier. De vele brouwerijen, de eerste herbergen en de vele cafés in de stad staan centraal.

De wandeling eindigt bij stoombierbrouwerij de Keyzer van de familie Bosch. Na het proeven van een heerlijk speciaalbier laat de brouwerij-gids het mouthuis, het brouwhuis, de gistkelders, de bottelarij en het woonhuis van de brouwer zien en krijgt u een goed beeld hoe hier vroeger gewerkt en geleefd werd.

Als afsluiting van dit arrangement wordt in de gelagkamer nog een speciaalbier geschonken, vergezeld van zoutjes en kaashapjes.

Vertreklocatie: VVV-kantoor, Kleine Staat 1, 6211 ED Maastricht

Reviews:

Voor dit uitje zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Vraag prijs bij Stoombierbrouwerij De Keyzer N.A. Bosch aan:
(alle velden zijn verplicht)

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen