DAF Museum

Achter de muren van een voormalige ijsfabriek/brouwerij gaat een enorme expositieruimte van 5400 vierkante meter schuil. Meer dan zestig personenwagens geven een beeld van de auto's die DAF vroeger bouwde. Bekijk zelf de beroemde wagens, die in binnen- en buitenland geliefd waren. Ook de racewagens van DAF hebben een plaats in het museum.

Zelfs de Formule 1 met cvt-aandrijving, waar David Coulthard in reed, is te bewonderen. Naast deze snelle wagens staan er meer dan vijftig vrachtwagens en een tiental aanhangwagens. Bijzondere voertuigen zijn de Dakar trucks van rallyrijder Jan de Rooy en een bus van het Koninklijk Huis. 

In de werkplaats 
In het DAF Museum waan je je voor even in de vorige eeuw. DAF produceerde toen nog voertuigen zonder de moderne snufjes van nu. Snuif de romantiek op van die tijd en stap binnen in de constructiewerkplaats van meneer Hub van Doorne. Hier begon hij de productie van DAF. Ook zijn kantoor is nog in originele staat te bekijken. Op praktische wijze legt het museum de ontwikkeling in techniek uit, waarbij de uitvindingen van Hub uitgebreid aan de orde komen. Ontdek de complete geschiedenis van DAF in een tijdlijn in de historiezaal. Een reis door de verschillende decennia, waarin DAF zijn producten ontwikkelde. 

Voor kinderen 
Terwijl de volwassenen rustig rondkijken, gaan de kinderen hun eigen gang. Tijdens een speurtocht ontdekken ze alle plaatsen van het museum en beantwoorden ze een aantal vragen. Ook maken ze kennis met het verkeer in de Veilig Verkeerszone. Hoe zit het eigenlijk met de blinde hoek van vrachtwagens? En welke verkeersregels gelden er? De kinderen nemen de proef op de som in het DAF Museum. Genoeg gezien en gedaan? Kom naar het Daffetaria voor wat lekkers en een kopje koffie of een glaasje. Een smakelijk einde van een leerzame en leuke dag! Bewonder de bijzondere auto's in het DAF Museum in Eindhoven leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Reviews:

Voor dit uitje zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Vraag prijs bij DAF Museum aan:
(alle velden zijn verplicht)

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen