Burgers' Zoo

Burgers' Zoo in Arnhem is een modern dierenpark waar dieren zo natuurlijk mogelijk leven. Het park is 45 hectare groot en bestaat uit acht delen: Burgers' Bush, Burgers' Desert, Burgers' Ocean, Burgers' Mangrove, Burgers' Safari, Burgers' Dierenpark, Burgers' Rimba.

De Bush
Hier betreedt u de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. De vochtige hitte, dichte plantengroei, geuren en geluiden laten u even met de ogen knipperen. Al snel merkt u dat er overal om u heen dieren in alle vrijheid leven! Als een ware ontdekkingsreiziger gaat u op avontuur om de geheimen van deze wereld te ontrafelen. Goede speurders ontdekken kleurrijke vogels, hagedissen en zelfs vliegende honden. Tegenover de grote waterval leven zeekoeien en ook de capybara's en aardvarkens zullen u niet ontgaan. Burgers' Bush is een waar paradijs voor avonturiers en fotografen!

De Desert
De reis heeft u in de Sonora- en Mojavewoestijn van Arizona en het noorden van Mexico gebracht. Afhankelijk van het seizoen kan het hier gloeiend heet, dan wel ijzig koud zijn. De plantengroei vertelt u dat er weinig regen valt: cactussen, agaves, yucca's en kleinbladige bomen en struiken proberen zo min mogelijk water te verdampen. In dit rotsachtige landschap leven kleurrijke zangvogels en kalkoengieren, maar u treft ook wroetende pekari's, herkauwende dikhoornschapen en loerende bobcats aan. Op uw reis maakt u kennis met canyons, droge rivierbeddingen, puinhellingen en donkere spelonken: een wereld vol venijn, waar ook ratelslangen, schorpioenen en gilamonsters zich thuis voelen!

De Ocean
U gaat te water! Met een denkbeeldig duikpak aan verlaat u een tropisch strand en verkent u de lagune. Honderden kleurrijke vissen heten u welkom. Iets dieper stuit u op een reusachtig koraalrif met grote murenen, diklipvissen en rifbaarzen. Hier leven ontelbare lagere dieren, zoals koralen, sponzen, zeeanemonen, zee-egels en zeekomkommers. Bovendien zwemmen er ook grote scholen vis die hun eten of toevlucht rond het rif zoeken. Even verderop wacht u de duistere diepte, waar koraalduivels huizen. Nauwelijks bekomen van de indrukken, bevindt u zich ineens op de rand van het koraalrif en kijkt u in de diepte van de onmetelijke oceaan. Haaien duiken even snel op als ze weer verdwijnen. U besluit uw duik aan een rotskust, waar pijlstaartroggen en adelaarsroggen over u heen zwemmen.

De Mangrove
In de tropen bestaan bijzondere vloedbossen, waar de getijden ervoor zorgen dat dit natuurgebied regelmatig wordt voorzien van zout zeewater. Deze zoutwater vloedbossen worden mangroven genoemd. De bomen en planten die hier leven, wortelen in brak water en beschikken over bijzondere eigenschappen om in deze situatie te kunnen overleven. Tussen de karakteristieke steltwortels, kniewortels en andere ademhalingswortels worden in de mangroven veel vissoorten geboren en leven talloze ongewervelde dieren. Deze biologische rijkdom trekt op haar beurt weer andere diersoorten aan. In Burgers' Mangrove vindt u dan ook slangenhalsvogels, mangrovereigers, rivierschildpadden en zeilhagedissen.

De Safari
Uw bezoek aan Burgers' Safari brengt u bij de jachtluipaarden en de leeuwenfamilie, die u vanuit een houten observatiehut kunt bekijken. Maar u wandelt ook langs een drinkplaats voor de dieren, waar met een beetje geluk breedlipneushoorns hun dorst komen lessen. Voor uw ogen ontvouwt het savannelandschap zich, waar grote groepen giraffes , zebra's, waterbokken, koedoes en gnoes leven. De enorme rotspartij aan de rand van de savanne staat in Afrika bekend als een 'kopje'. Tussen deze rotsen kunt u op een uitgestrekt terras genieten van het uitzicht over de savanne, terwijl u zich de Afrikaanse gerechten en drankjes goed laat smaken.

De Rimba
Burgers' Rimba biedt u een tocht door het Maleise tropische regenwoud! In dit gloednieuwe project voeren we u mee door een natuurgebied dat rijk is aan diersoorten. De Maleise beren kunnen actief op zoek gaan naar lekkere hapjes, terwijl de siamangs en laponders nieuwsgierig hun leefgebied verkennen. Vlakbij hen ziet u diverse herten en bantengs, indrukwekkende Aziatische runderen. Terwijl u het pad volgt, duikt u onder de grond waar u pythons en varanen tegenkomt. U komt weer boven, waar nieuwsgierige langoeren en gibbons in de bomen zwieren. Ineens staat u oog in oog met een tijger! Een reis die u door een nieuwe wereld voert vol verrassende ontdekkingen.

Het Dierenpark
Overal in Burgers' Dierenpark zijn bijzondere dierenontmoetingen mogelijk, zoals bij de grote gorillafamilie op hun bosrijke eiland of de panters in hun jungle. De wereldberoemde chimpanseekolonie (ruim 20 dieren!) kan vanuit observatieposten worden bekeken. Ook de olifanten, dwergnijlpaarden, bongo's en bosrendieren zijn uw bezoek zeker waard. Wanneer u even de tijd neemt bij de wrattenzwijnen, stokstaartjes en neusberen begrijpt u al snel waarom deze dieren tot de favorieten van veel bezoekers gerekend worden. U maakt in Burgers' Dierenpark niet alleen kennis met pinguïns of flamingo's, maar ook verrassen indrukwekkende roofvogels en kleurrijke zangvogels u tijdens uw wandeling door het park.

Reviews:

Stijn Kuijpers (Wegener Nieuwsmedia) 28-05-2017
Met onze relatief kleine afdeling (11 personen) een teambuilding dag in de dierentuin georganiseerd. ’s Ochtends ons eigen programma op een prachtige locatie, met uitzicht op de boomtoppen van het tropisch regenwoud. Nadeel: soms dwalen de blikken af naar de prachtige vogels die voorbij komen vliegen!! De ontvangst was prima, volop koffie en thee met iets lekkers, ’s middags héérlijke vruchtensappen. Tijdens het middagprogramma, na een picknicklunch en geanimeerde rondleiding door ’t park, hebben we ons prima vermaakt met de Zoo businessgame van LIB; via hilarische momenten en scherpe onderhandeling leer je je collega’s goed kennen! Onverwachte wendingen hielden de game interessant. Na de prijsuitreiking genoten van een lekkere cocktail en een prima buffet. Op deze manier is het gemakkelijk een gevarieerd programma op één locatie te organiseren.
Dorien de Vries 22-05-2016
Wij zijn met de gehele afdeling een dag naar Burgers Zoo geweest, tot volle tevredenheid. De lokatie en ruimte was sfeervol, de meeting faciliteiten waren uitstekend, net als de catering. In de middag de game gedaan met het team, leidend tot hilariteit en gezonde competitie. De samenwerking met LIB Businessgames was meer dan prima! Al met al een afwisselende dag met een goede mix tussen zaken en ontspanning op een leuke en verrassende lokatie.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Vraag prijs bij Burgers' Zoo aan:
(alle velden zijn verplicht)

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen