Brandweergames

Brandweergames is een uniek evenement voor een verfrissend en nieuw bedrijfsuitje, afdelingsuitje, teamuitje of teambuilding. Deelnemers worden, afhankelijk van de groepsgrootte, verdeeld in kleinere groepen en volgen een spannend, avontuurlijk en vooral leuk parcours van brandweeractiviteiten.

Onderstaand een aantal voorbeelden van activteiten die o.a. georganiseerd worden. Vaak wordt gespeeld in wedstrijdverband, waarbij verschillende kleine groepen het tegen elkaar opnemen. Afhankelijk van het aantal deelnemers, het weer en de wensen van uzelf wordt een programma opgesteld.

Rookkamer
Door gebruik te maken van een sterke geluidsinstallatie, lichteffecten en discorook, wordt een woningbrand gecreëerd, waarbij zich nog slachtoffers binnen bevinden. Deze moeten gered worden door de deelnemers.

Eierspel
Hier moet een parkoers afgelegd worden met o.a. de befaamde hydraulische spreider (gebruikt om auto's mee open te knippen). Met de spreider moet een ongekookt ei opgepakt en verplaatst worden.

Schuimbak
Een grote bak van circa 4x6x0,8 meter wordt gevuld met schuim. In de bak liggen allerlei onderdelen van de brandweer die door de deelnemers gevonden moeten worden. Men kan kiezen om een waadbroek aan te trekken of gewoon in eigen kleren er in te gaan.

Keukenbrand
Een brandweerman geeft instructie over hoe een vlam in de pan het beste geblust kan worden. De deelnemers mogen dit allemaal zelf proberen.

Spuitvoetbal
Als afsluiting kan gekozen worden om te gaan spuitvoetballen. Een veld van 4 bij 8 meter, waarbij een skippybal wordt gebruikt. De bal moet over de achterlijn van de tegenstanders worden gespoten d.m.v. een brandweerslang.

Communicatiespel
M.b.v. portofoons wordt een menselijke ketting gevormd, waarbij de deelnemers allen via de portofoon met elkaar in verbinding staan. De laatste persoon ziet niet wat er moet gebeuren en krijgt deze informatie alleen via, via, via. Een vrij onmogelijk spel en heel leerzaam.

Demonstraties
Als slot van de dag wordt door de leiding van brandweergames een tweetal demonstraties gegeven; een vlam in de pan die geblust wordt met water (steekvlam) en het ontploffen van een lege deodorantbus (in een kleine stalen kooi). Hierbij staan de deelnemers op een veilige afstand achter een omheining en draagt de leiding voldoende beschermende kleding.

Nieuwe activiteiten
Het is ten alle tijden mogelijk dat nieuwe, leuke en spannende activiteiten worden 'uitgevonden'.

Reviews:

Mieke Limmen 04-09-2017
De combinatie tussen spannend, actief en informatief was erg goed. De spuitvoetbal was hilarisch ook al zat het weer niet mee... Prima geregeld, we zullen dit uitje zeker aanbevelen aan anderen!

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Vraag prijs bij aan:
(alle velden zijn verplicht)

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen