Boulderen

Boulderen, klimmen zonder touw. Een paar passen boven de grond. En soms iets hoger. Boulderen bij Rock Steady betekent boulderen in de buitenlucht. Rond de klimhal is een waar park van boulders ontstaan. Buiten in de zon in weer en wind, is er een groot aantal verschillende blokken gebouwd die een stukje van Bleau naar Nederland brengen. De boulders zijn niet laag, dus een bodem van zand zorgt ervoor dat je goed kan afspringen. Zorg er wel voor dat er iemand in de buurt is om je te vangen en leg er een bouldermat onder. Want het is allemaal echt.

Wat is boulderen?
Boulderen, klimmen zonder touw. Een paar passen boven de grond. En soms iets hoger.

Er wordt al lang op deze manier geklommen, als voorbereiding op tochten in de bergen klom men al rond 1900 in Fontainebleau op de blokken in het bos. In de afgelopen jaren heeft het boulderen een heel eigen plek binnen het klimmen gekregen. Het is de puurste vorm van klimmen, een paar schoenen en een pofzak. Een flinke dosis motivatie en een groep vrienden is genoeg voor een lange dag.

Boulderen is de essentie van klimmen, kracht en techniek, inzicht en doorzettingsvermogen maken of je de boulder klimt... of niet. Om beter te gaan klimmen is er geen betere manier dan regelmatig boulderen. Alle fouten worden bliksemsnel afgestraft en na vele pogingen in een boulder is het de huid van de vingers die hopelijk als eerste opgeeft.

Reviews:

Voor dit uitje zijn nog geen reviews geschreven.

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Vraag prijs bij Rock Steady aan:
(alle velden zijn verplicht)

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen