Apenheul

Apenheul is een gespecialiseerde dierentuin aan de rand van de Nederlandse stad Apeldoorn. De tuin ligt midden in het natuurpark Berg & Bos (200 ha). In Apenheul leven apen uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië. De dieren leven er heel vrij: gaas of tralies ziet men er bijna niet. Sommige soorten lopen zomaar tussen de bezoekers rond. Andere, zoals de gorilla's, bonobo's en orang-oetans leven op ruime eilanden waar hun natuurlijk gedrag heel goed bestudeerd kan worden.

Los rondlopen tussen de apen? Dat kan in de Apenheul. Laat je verrassen door de eigenaardigheden van alle apensoorten, zomaar pal voor je neus.

100% speels, eigenwijs en ondeugend... dat zijn natuurlijk de actieve doodshoofdaapjes! Ontmoet deze actieve aapjes, vlak boven je hoofd of opeens pal voor je neus. In 2011 worden er bij deze aapjes zo'n 20 baby's verwacht. Maar de moeders klauteren en klimmen ook met een baby op hun rug verbazingwekkend snel.

Ook mensapen zie je van dichtbij in de Apenheul. Ontdek al hun eigenaardigheden. De apen doen waar ze zin in hebben! Liefhebben en ruzie maken, plagen en zoenen, zorgzaam zijn en afzonderen.

Voor het groene apenpark is 2011 een bijzonder jaar, want dan bestaat de Apenheul 40 jaar! En dat wordt gevierd met een seizoen vol feestelijke bijzonderheden. Met activiteiten, kijkjes achter de schermen en extraatjes. En ondertussen viert de imposante, jonge gorillaman Jambo zijn eigen feestje... In 2011 worden maar liefst 5 gorillababy's geboren! Een verrassende en onvergetelijke dag beleef je in de Apenheul!

Reviews:

Freek de Winter 15-03-2017
Leuk dagje uit met het gezin: veel apen gezien, nootjes gevoerd en de kinderen in de speeltuin geklommen... Heerlijk ontspannen. Jammer van de kou, maar zeker voor herharling vatbaar!
Reddy 15-02-2018
Eens in de 3 jaar bezoek ik Apenheul. De laatste keer bezocht ik samen met mijn partner, die nog nooit in de Apenheul was geweest, deze attractie. Helaas hebben wij na enkele kilometers lopen slechts 9 apen gezien. Een schande, zeker voor de entree die je moet betalen.
Wilma kleverwal 09-10-2016
Net weer een seizoenskaart voor 2013 besteld al weer voor het 5de of 6de jaar geloof ik. Het is altijd weer leuk ik had in al die jaren nog nooit een brulaap horen brullen maar voor een paar weken terug wel ,prachtig, en als ik de volgende keer weer kom is vast weer een aap die iets doet wat ik nog niet eerder heb gezien of gehoord. Het is altijd weer leuk

Schrijf nu een review.

Schrijf een review voor dit uitje:
(alle velden zijn verplicht)

Stuur dit uitje door naar een vriend of vriendin:
(alle velden zijn verplicht)

Vraag prijs bij Apenheul aan:
(alle velden zijn verplicht)

Misbruik melden

Denk je dat er iets niet in orde is met deze vermelding? Meld het ons en wij ondernemen zo snel mogelijk actie.

Uw melding is verstuurd.

Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Utrecht Gelderland Noord-Holland Flevoland Overijssel Drenthe Friesland Groningen